Waarom het verstandig is een makelaar in te huren

Of je nu jouw huis wilt verkopen of een nieuw huis wilt aanschaffen is het aan te raden om gebruik te maken van een makelaar. Voor de een heb je een verkoop makelaar nodig en voor de ander een aankoop makelaar. In veel gevallen hebben deze makelaars ieder een eigen specialiteit en kennis op het gebied van aan- of verkoop van woningen of kantoren. Maar waarom is het raadzaam om gebruik te gaan maken van een makelaar? We leggen het je graag uit.

De huidige markt

Een makelaar kent wat de situatie is van de huidige markt en kent ook alle pareltjes die op de markt gaan komen. Maar je krijgt van een makelaar vaak een goed beeld wat jouw huis waard zou kunnen zijn. Hierdoor kan je goed bekijken of jij het waard vind om de verkoop door te zetten.

Ben je van plan aan te kopen? Dan helpt een aankoop makelaar jou tijdens de bezichtiging, geeft hij je tips en kan je vertellen voor welk bedrag de huizen rondom verkocht zijn. Hierdoor krijg je een goed beeld van de huidige markt en de mogelijkheden.

Goed beeld van de waarde

Wil je een goed beeld krijgen van je eigen huis? Een makelaar komt gratis langs voor een eerste waarde bepaling. We raden je altijd aan om meerdere makelaars langs te laten komen zodat je een goed beeld krijgt van de makelaar en het verschil in waarde bepaling. Want, jij wilt natuurlijk het meeste uit de verkoop halen, toch?

Welke steden zijn populair?

Er zijn een aantal steden in Nederland waar de makelaars overuren draaien. Een makelaar Rotterdam of Amsterdam heeft werk zat. Ze willen in principe natuurlijk iedere klant aanpakken die kan maar de kapers liggen op de loer. Heb jij wel eens gebruik gemaakt van een makelaar?