Podotherapie in Rotterdam

Veel mensen hebben baat bij de inzet van een podotherapeut. Maar wanneer ga je nu naar de podotherapeut en wat doet deze precies? En waar vind ik een podotherapeut in Rotterdam?

Wanneer ga je naar een podotherapeut?

Een podotherapeut is iemand die je kan helpen om problemen te verhelpen met je voeten of bij problemen die voortkomen uit een afwijkend functioneren van de voeten. In de praktijk ga je dus bij een podotherapeut langs wanneer je last hebt van je voeten, teennagels, benen, heupen of rug. Daarnaast zijn er een aantal groepen die extra behoefte hebben aan gezonde voeten. Te denken valt aan diabetici. Bij deze groep kunnen kleine wondjes onopgemerkt blijven en veel ernstigere klachten veroorzaken. 

Wat doet een podotherapeut?

Een podotherapeut heeft verschillende “tools” tot zijn of haar beschikking. Zo kan men bijvoorbeeld orthopedische zooltjes aanmeten waardoor de stand van de voeten wordt verbetert waarna klachten verminderen. Dit gebeurd aan de hand van een grondige analyse van de voeten waarna de zooltjes volledig op maat worden gemaakt. Naast de zooltjes kan het voorschrijven en trainen van bepaalde oefeningen met de patiënt worden ingezet om de klachten te verhelpen. Veder behoort het inzetten van medical taping ook tot de mogelijkheden. 

Verder werkt een podotherapeut met instrumenten die ingezet kunnen worden indien dat nodig is. Een nagelbrug is hier een voorbeeld van. Deze gebruikt men om een ingegroeide teennagel te herstellen. 

Ten slotte kan men ook helpen bij hardnekkige wratten en schimmelnagels (ook welk kalknagels genoemd).

Podotherapie Wender in Rotterdam

In Rotterdam vinden we een fijne en professioneel podotherapie praktijk met meerdere vestigingen verdeeld over de gehele stad. Podotherapie Wender heeft vestigingen in diverse wijken in Rotterdam waaronder Charlois, Prins Alexander, Hillegersberg-Schiebroek, Noord, Feijenoord en IJsselmonde. Deze praktijken zijn allemaal makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en met de auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *