Noodsituatie in Heerhugowaard? Bel snel 112!

Ben je een inwoner van Heerhugowaard of ben je in die stad op bezoek? In feite maakt dat niet uit voor wanneer je je gedwongen voelt het noodnummer te bellen. Dit alarmnummer is namelijk landelijk. 112 in Heerhugowaard bellen zal er dus toe leiden dat de gevraagde hulp ook daadwerkelijk plaatselijk geregeld wordt – en wel zo snel mogelijk. Om je geheugen weer even op te frissen wanneer je ook alweer 112 belt en wanneer het algemene politienummer 0900-8844 kun je de volgende alinea’s lezen.

112 Heerhugowaard

Wanneer kan of moet je 112 bellen?

Ten eerste is het nummer 112 beschikbaar voor situaties waarbij acute nood opspeelt. Er is dan dus direct hulp nodig. Een logisch voorbeeld van zo’n situatie is een verkeersongeluk waarbij minstens één persoon gewond is geraakt. Ook als je plotseling een gewonde persoon tegenkomt (waarvan je niet weet hoe de verwondingen zijn ontstaan) mag je 112 bellen. 112 is verder het ideale nummer als je getuige bent van een misdrijf. Is de politie dan inderdaad razendsnel ter plaatse, dan kunnen de daders mogelijk op heterdaad worden betrapt. Dit zorgt voor een makkelijkere en snellere veroordeling voor de daders, waardoor jouw buurt in Heerhugowaard weer een stukje veiliger wordt. Tenslotte mag je gerust dit alarmnummer bellen als je ergens op straat een doordringende gaslucht ruikt.

In welke situaties volstaat het algemene politienummer?

Over het algemeen kunnen we stellen dat je het nummer 0900-8844 kunt bellen als er weliswaar hulp nodig is van bijvoorbeeld politie, ambulancepersoon of brandweerlieden, maar niet per se met hoge spoed. Bij een verkeersongeval zonder gewonden kun je dit nummer bijvoorbeeld bellen, net als wanneer je erachter komt dat er bij je is ingebroken, maar dat de inbrekers al verdwenen zijn. Bel dit nummer ook als je ziet dat er een boom is omgevallen of als er op straat ergens een penetrante rioollucht hangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *